top of page

Vídeň - hlavní město umění

Ve čtvrtek 1.12. se celý ročník tercie a pár dalších duší včetně paní učitelek Jalůvkové, Vízkové a Radochové a pánů učitelů Černoše a Schejbala vypravilo ještě před šestou hodinou ranní na výpravu, abychom prozkoumali vánoční atmosféru Vídně.

Za doprovodu instrukcí z pískajícího mikrofonu od pana Černoše jsme se kolem 11 h dopolední objevili ve Vídni. Páni řidiči nás vysadili, dalo by se říct, uprostřed silnice a celá legrace mohla začít.

Nejprve jsme se všichni společně vydali krátce porozhlédnout po katedrále sv. Štěpána a pak už se výtvarná část výpravy vydala do galerie Albertina, kde právě probíhá významná výstava Jeana-Michela Basquiata, a hudební skupina zamířila do muzea W. A. Mozarta.

Po kulturním programu měly obě skupiny rozchod. Většina studentů se vydala na vánoční trhy. Po nasátí vánoční atmosféry z hrnečků se svařáky, punči nebo horkou čokoládou se většina ztracených individuí pokusila najít cestu zpět na místo srazu se zbytkem a nastoupení na autobus zpátky do HK.

Všichni se shledali. Díky bohu, nikoho jsme neztratili a mohli se tak vydat na cestu zpět. Celý výlet se i přes lehce depresivní počasí vydařil a bylo to moc fajn.

 

Soňa Kleinerová

51 zobrazení0 komentářů
bottom of page